Met deze zin “Mijlpalen zijn er om slingers aan op te hangen”, begon ik de blog van Barbera te lezen…….Barbera ken ik nu zo’n 23 jaar denk ik. We kwamen bij elkaar in de klas in de eerste van de middelbare school.

En toen kwam dat berichtje…………het berichtje dat Barbera ziek is, goed ziek…….zo ziek, dat ze niet meer beter gaat worden. En die kwam binnen! keihard! We zijn net zo oud, ¬†en dan besef je ineens hoe je eigenlijk je leven ‘voor lief’ neemt. Maar het leven is niet zo vanzelfsprekend! Je moet ELKE mijlpaal, groot of klein, vieren in het leven! Je hang namelijk zelf die slingers op!

Hoe vaak roep ik niet tegen mensen: “moeders, vergeet niet jezelf te laten fotograferen met je kinderen! Het is zo kostbaar! Ze zijn groot voordat je het weet”. En dat meen ik, want het is zo!

Maar als je dan met je neus op de feiten gedrukt wordt, dat je kinderen wel groot worden, maar jij dat als moeder niet meer mag meemaken………dan stromen de tranen over m’n wangen lieve Barbera! Ik voelde me dan ook zo vereerd dat ik jou met je prachtige gezin op de foto mocht zetten! Natuurlijk, om even lekker de zinnen te verzetten en het gewoon leuk is, maar we weten allebei ook donders goed, dat dit later de foto’s zijn waarop de kids terug zullen kijken…………..

Lieve Barbera…………….ik hoop dat deze fotoshoot ook een mijlpaal is geweest, en dat ze ook een beetje de slingers mogen zijn waaraan jullie je kunnen vasthouden……………..Je bent een kanjer!<3